Видове спортни залози и печалби

Видове спортни залози
Видове спортни залози

В този материал ще ви разкажем за основните видове залози на спортни събития, които могат да бъдат намерени в букмейкърските къщи в нашия сайт. Имайте предвид, че това са само малка част от предлаганите залози – топ букитата предлагат стотици възможности за залози за големите събития.

Видове футболни залози

Краен изход – Прогнозирате дали срещата ще завърши с домакинска победа, с равенство или с победа за госта. Прието е домакинът да се обозначава със знак “1”, ремито с “Х”, а госта с “2”.
Двоен шанс – Същото като залогът за краен изход, само че имате възможност да увеличите шанса си за печалба, залагайки за два знака. Можете да залагате за 1Х (домакинска победа или равенство), 12 (победа за домакина или победа за госта) и Х2 (равенство или победа за госта).
Да се класира – Този залог се предлага за турнирите с директно отстраняване, като например при националните купи, елиминационната фаза на Шампионската лига и други.
Краен изход за полувреме – Същото като залозите за краен изход, само че се гледа единствено резултата в края на първата част.
Голове Под/Над – Прогнозирате дали общият брой на головете в срещата ще покрият или не линията, определена от букмейкъра. Например, При Под/Над 2,5 залозите ви трябват три или повече гола, за да бъде залогът за “Над” печеливш.
Голове Под/Над за полувреме – Същия залог като горния с тази разлика, че се гледат единствено попаденията през първата част.
Двата отбора да отбележат – Имате две опции за залог – ДА и НЕ. Ако според вас и двата отбора ще се разпишат, залагате с “Да”.
Равенство няма залог – Залог за крайния изход от мача с условието, че получавате застраховка при равенство. Ако двубоят завърши без победител, залозите за този пазар се връщат.
Точен резултат – Залозите за точен резултат в мачовете са едни от най-трудните за познаване залози.
Корнери – По подобие на залозите за голове, залагате за Под и Над броя на корнерите в редовното време от срещата.
Първи голмайстор – Кой ще вкара първия гол в двубоя? Тези залози са за играч, а не за отбор.
Да отбележи в мача – Залагате за един играч, за който смятате, че ще вкара поне веднъж в течението на двубоя.
Да отбележи 2 или повече гола/да отбележи хеттрик – Ако смятате за даден играч, че ще може да вкара повече от веднъж, можете да изберете един от тези залози.
Брой картони – По подобие на залозите за голове и корнери, тук залагате за Под и Над броя на картоните в срещата. Няма значение с какъв цвят са картоните.
Четен/Нечетен брой голове – Залог за това дали общият брой на голове ще бъде четно или нечетно число. Труден залог за познаване, разчита се предимно на късмета.
Първо Полувреме/Краен резултат – Трябва да познаете с какъв знак ще завърши първото полувреме и след това с какъв знак ще свърши мача. Например, залогът 1/2 означава, че залагате през първото полувреме домакините да поведат, но през второто гостите да направят обрат и да спечелят мача.
Традиционен хендикап – Залог с предварително зададено виртуално предимство за единия от отборите. Обикновено предимството се дава на по-слабия отбор. Ако заложите със знак “Х” на мача Леванте – Реал Мадрид с хендикап 1:0, значи залагате за победа на Реал Мадрид с точно един гол.
Азиатски хендикап – Азиатският хендикап е подобен на традиционния, само че елиминира възможността за равенство.

Футболни залози на живо

Следващ гол – Кой отбор ще вкара следващото попадение в срещата.
Време на следващ гол – Например, минутата е 48:00 и букмейкърът ви предлага залог дали ще падне гол до 59:59.
Метод на следващ гол – Залагате дали следващият гол ще бъде вкаран с глава, с крак, от дузпа, от пряк свободен удар, чрез автогол на противников играч или въобще да няма следващ гол.

Видове тенис залози

Залози за победител – Залагате кой от двамата тенисисти ще спечели мача.
Залози за сет – Залагате кой от двамата тенисисти ще спечели сета, който се играе в момента (при залозите на живо)
Залози за гейм – Залагате кой от двамата тенисисти ще спечели следващия гейм в мача (отново при залозите на живо)
Резултат от гейм – Залагате с какъв резултат и от кой тенисист ще бъде завоюван гейма.
Общо геймове в мача – Подобно на залозите за голове, тук по същия начин залагате с Под и Над за броя на изиграните геймове в срещата.
Общо сетове в мача – Същия залог, само че се прогнозират броя на сетовете.
Залози с хендикап – Ако смятате, че единият тенисист е доста по-добър от другия, можете да заложите да спечели с разлика както в геймовете, така и в сетовете. Линията не хендикапа е определена от букмейкърите.

Видове баскетболни залози

Победител в мача – Кой от двата тима ще спечели двубоя.
Общ брой точки в мача – Под и Над залози за общия брой на точките в срещата.
Хендикап – Залог за победа на един от тимовете с предварително зададено предимство или изоставане от букмейкъра.
Първи до 20/30/40/50 точки – Залагате кой от двата отбора ще стигне първи до тази граница.
Печеливша разлика – Прогнозира се с разлика в какъв диапазон ще бъде спечелена победата от единия от двата отбора.
Точки за отбор – Под и Над залози за общия брой на точките на единия от двата отбора.
Четно/Нечетно – Можете да залагате дали броят на точките на единия от двата отбора или на общия брой на точките в мача ще бъде четно или нечетно число.

Rate this post