Залагането в интернет изисква депозиране на средства чрез надеждни разплащателни методи. Те осигуряват моментални парични трансфери, без да ги облагат с такси. Тегленията на печалби протичат по идентичен начин, но по-големите преводи се обработват ръчно от служителите на оператора.

Как да внесете средства или да изплатите спечелените суми от сайтове за залози, ще обобщим в следното ръководство.

Методи за разплащане в онлайн букмейкъри

Чуждестранните платформи за залагане, които приемат родни клиенти, имат богати списъци с разплащателни методи. При някои е необходимо да се попълнят повече данни, докато при други плащането се извършва с един клик.

Кредитни и дебитни карти

Основен способ за депозиране и теглене от букмейкъри. Задължително е да се въведат данни за картата, за да се нареди паричният трансфер. Има полета за имена на притежател, дата на изтичане, номер, CVV код, които няма как да се пропуснат. Лимитите варират от 1 до 50,000 евро, в зависимост от условията на хазартния бранд.

Електронни портфейли

Често използван метод за плащане в онлайн букмейкъри. Причината за това е, че осигурява бързи транзакции и не изисква много данни. Може да депозирате с ID/имейл, а веднъж щом сте попълнили информацията, тя се съхранява в системата и улеснява тегленията.

Най-използваните еУолети за залози са:

Криптовалути

Друг вариант за разплащане, който се приема предимно в чуждестранни сайтове за залагане. Можете да заредите сметката си веднага с Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, Monero или друга дигитална валута. Процесът по теглене отнема до 15 минути и средствата се прехвърлят директно в крипто портфейл.

Ваучери

Ако не притежавате електронно портмоне или не желаете да попълвате данни на банкова карта, депозирайте в избрания букмейкър с ваучер. В хазартните платформи се работи с AstroPay Card и PaySafeCard. Всеки ваучер има номинална стойност и съдържа код, който се предоставя при зареждане на баланса.

Сигурност при плащания онлайн

За надеждност и защита на онлайн разплащанията се използват методи и инструменти като:

  • SSL сертификат;
  • Потвърждение с PIN код/СМС;
  • Трети страни (напр. БОРИКА);
  • Модерни технологични решения;
  • Верификация на самоличност/банкова карта.

Не е възможно да се теглят пари към карта/ еУолет, ако е собственост на друго лице. Операторът прави справка на имената и ако не съвпадат с тези, попълнени при регистрация, опитът за изплащане бива отказан.

Лимити и срокове при депозит/теглене

Навсякъде депозитите се обработват незабавно, освен ако трансферът не е по банков път. Парите постъпват в баланса, без да се добавя такса, и могат да се използват за залози. В българските букмейкъри има праг, който е 10 лв., докато в чуждестранните се приемат по-малки преводи в размер на 1.50 или 3 лв.

Изплащането на спечелените суми отнема повече време. То зависи от избрания метод, защото преводите към дигитални портфейли пристигат в 24-часов срок, докато банковите – в рамките на 3-5 дни. Допустимите суми варират от 3 до 100,000 BGN, но е важно депозитите и бонусите в букмейкъра да се разиграят.

Rate this page